Hyr Ribbingebäck för retreat eller konferens

Ribbingebäck herrgårdKyrkor hyr ofta Ribbingebäck för upptakt eller församlingsläger. Företag hyr gården för bön och retreat. Organisationer hyr för konferens och kurser, medan privatpersoner hyr för födelsedagsfest och bröllop.

Gården har följande faciliteter för uthyrning (klicka på länken för detaljer):

Kurssalar:

Kurssal Snickargården

  • Snickargården. I anslutning till herrgården finns en kurssal för ca 80 deltagare som vi kallar Snickargården. Denna lektionssal är utrustad med ljudanläggning, dvd och videoprojektor.
  • Bentzeliusrummet. I herrgårdens övre plan finns en mindre kurssal för max 15 deltagare som vi kallar Bentzeliusrummet.
  • Cederhielmska rummet. I herrgårdens nedre plan finns ett mindre konferensrum utrustat med ett ovalt bord för max 8-9 personer samt en whiteboard.
  • Kapellet. Kapellet i herrgården är ett kyrkorum, vilket innebär att vi är lite mer restriktiva med vad som får försiggå där. Här finns avancerad ljudanläggning, inspelningsmöjligheter, dvd och videoprojektor. Betänk att här sitter man i vanliga kyrkbänkar vilket innebär att kursdeltagarna får ha anteckningsblocket i knät.

Kapellet

Kapellet på RibbingebäckKapellet är vår gudstjänstlokal på Ribbingebäck och rymmer ca 200 personer. Här finns en flygel, bra ljudanläggning, utrustning för videopresentation mm. De stora fönsterna ger en upplevelse av att vara nära naturen och det stora träkorset snidat av Eva Spångberg ger dig en upplevelse av att vara nära Gud.

Matsal

Herrgårdens matsalI herrgårdens fina matsal är det enkelt att skapa feststämning. Matsalen tar 120 personer och är utrustad med ljudanläggning.

Storkök

Storköket i anslutning till matsalen har allt du förväntas finna i ett riktigt storkök och har gott och väl en kapacitet som matchar gården som lägergård och konferensgård.

Kök för självhushåll

Lilla köket i herrgårdenIbland är det bra att ha ett mindre kök. På övervåningen i herrgården finns ett hemtrevligt och fullt utrustat kök med tre matsalsbord. Alldeles i anslutning till köket på övervåningen finns ett trevligt sällskapsrum/bibliotek.

Mer information kommer snart.
Du är välkommen att kontakta oss för mer information »

En alkohol- och drogfri miljö

Drogfritt och djurfrittRibbingebäck har en historia som behandlingshem och vi värnar om att en atmosfär av frihet ska prägla gården för att betjäna människor som söker sig hit för vila, andakt och rekreation. Vi förutsätter därför att alla våra gäster respekterar att hela gården är en drog- och alkoholfri zon.

Inga husdjur

Vänligen respektera våra gäster som är allergiska. Ta inte med husdjur in i någon av byggnaderna på Ribbingebäck.

Du är välkommen att kontakta oss för mer information »